Si farvel til istapper med varmebrett i takrenna!

Si farvel til istapper med varmebrett i takrenna!

Istapper kanskje det siste man tenker på nå som sola skinner og sommeren er i full sving, men det kan være lurt å tenke på klargjøring av takrenner før kulda setter inn.

Vinteren i Norge kan være både kald og langvarig, og istapper fra takrenner er en betydelig sikkerhetsrisiko. Vi i Varmecomfort har et brennende engasjement for å bidra til å forhindre unødvendige ulykker, og sikre trygg ferdsel i bymiljøet.

Icecon varmebrett

Vårt patenterte varmebrett Icecon angriper istappene der de oppstår, slik at takrennene holdes isfrie gjennom vinteren. På kanten av brettet ligger varmekabelen isolert mot vær og vind. Varmebrettet kan enkelt installeres uten noen form for tradisjonelle festemidler som skruer/plugger o.l., og takrennene vil forbli uendret etter installasjon.

Når bør man installere varmebrett?

I teorien kan man installere varmebrett når som helst, men det er viktig at takrenne er isfri, og underlaget er forsvarlig i forhold til sikkerhet og fremkomst. Vi anbefaler derfor at det installeres før vinteren kommer, slik at ingenting kommer i veien for installasjonen.

Hva koster det å varme opp takrenner?

Eksempel på Varmekabel på 40W per meter: 67 meter varmebrett blir da totalt 2680W, noe som tilsvarer en panelovn. Varmekabel kobles opp mot termostat, som aktiveres ved 0 grader.

Hvorfor må varmebrettet aktiveres ved 0 grader?

Det er viktig at brett og takrenne er oppvarmet før mengder med snø kommer. Da vil snø smelte gradvis og varmebrett fungere optimalt.

Kan man ikke bare bruke varmekabler?

Utfordringen med varmekabel i takrenne er at snø legger seg over varmekabel. Det dannes en ishule rundt kabelen og istapper dannes over takrennens kant. Løv, mose og annen skitt dekker varmekabel og reduserer funksjonen betraktelig. Når varmekabelen ligger åpent, utsatt for vær og vind sammen med fukt, dannes også alger som innkapsler selve kabelen. Derfor har vi utviklet varmebrettet Icecon, slik at man slipper å tenke på alle disse tingene.

Er det noe du lurer på når det gjelder oppvarming av takrenner?

Ta kontakt med oss, så skal vi hjelpe deg!

Siste artikler

Si farvel til istapper med varmebrett i takrenna!

Istapper kanskje det siste man tenker på nå som sola skinner og sommeren er i full sving, men det kan være lurt å tenke på klargjøring av takrenner før kulda setter inn. Vinteren i Norge kan være både kald og

Styr gulvvarmen med termostat!

I dagens moderne verden er komfort og energieffektivitet blitt avgjørende faktorer for boligeiere. Når det gjelder oppvarmingssystemer, er gulvvarme blitt stadig mer populært. Denne formen for oppvarming gir jevn varme og en behagelig atmosfære i hjemmet ditt. Men for å

Prosjektwatt vs. Flexwatt – Hva er egentlig forskjellen? 

Lurer du på hva forskjellen mellom Prosjektwatt og Flexwatt er? Det er ikke så rart, for de er i utgangspunktet to ganske like produkter. Begge er varmefolie som kan legges under parkett, laminat eller tregulv, og begge produktene er enkle