Slik velger du riktig varmefolie

Slik velger du riktig varmefolie

Når du står overfor valget av riktig oppvarmingsløsning, er det flere faktorer å vurdere.

En stadig mer populær metode er varmefolie. Denne innovative løsningen tilbyr en rekke fordeler som gjør den til et attraktivt alternativ for mange boligeiere.

Varmefolie skiller seg ut som en enklere, billigere og raskere installasjonsmetode sammenlignet med tradisjonell vannbåren varme. Med varmefolie trenger du ikke å bekymre deg for komplekse rørsystemer eller omfattende installasjonsarbeid. Dette gjør prosessen både mer kostnadseffektiv og tidsbesparende. En av de største fordelene med varmefolie er den raske oppvarmingen den gir. Sammenlignet med tradisjonelle oppvarmingsmetoder vil du med varmefolie oppnå ønsket gulvtemperatur på kun 20 min.

Slik velger du: Når det kommer til å velge riktig varmefolie for gulvvarme, er det flere viktige faktorer å vurdere. Her er en guide for å hjelpe deg med å ta en god beslutning.

  • Kartlegge Behov: Før du begynner å velge varmefolie, er det viktig å kartlegge dine behov. Spørsmål som hvilket område du ønsker å varme opp, om det er et nytt bygg eller en renovering, og om det er spesielle krav til gulvvarmen, bør vurderes nøye. Varmecomfort har omfattende kunnskap om prosjektering og stiller gjerne opp for å hjelpe deg med kartleggingen.
  • Sjekk gulvtype og underlag: Forsikre deg om at varmefolien du velger er kompatibel med gulvtypen din. Folie fra Varmecomfort passer perfekt under parkett, laminat og tregulv og kan legges direkte i bjelkelag. Ved å legge folien på Flex Superboard, et trinnlyddempende, isolerende underlag som tåler stor trykkbelastning, sikrer du både levetid og ytelse på varmefolien.
  • Velg riktig effekt: Effekt er en viktig faktor å vurdere når du velger varmefolie. Flexwatt og Prosjektwatt tilbyr begge effektive løsninger, men med noen forskjeller. Mens Flexwatt er anerkjent for sin langvarige ytelse, gode garanti og har et bredere utvalg av wattstyrker og bredder, kan Prosjektwatt være et mer kostnadseffektivt alternativ for mindre omfattende prosjekter. Varmecomfort hjelper deg med å velge den folien som passer best til ditt prosjekt.
  • Installeringsmetode og sikkerhet: Installering av varmefolie er en overraskende enkel prosess. Varmefolien er tilgjengelig med klippesoner, som er forhåndsdefinerte områder hvor folien kan klippes uten å skade varmeelementene. Når varmefolien er på plass, er det viktig å koble den korrekt til termostat og strømnett. Dette trinnet må utføres av en profesjonell elektriker eller installatør for å sikre riktig tilkobling og ivareta sikkerheten. Etter installasjon må tette tepper, møbler uten lufting etc holdes borte fra varmesonene for å unngå risiko for overoppheting.
  • Termostatkapabilitet: Sjekk kompatibiliteten til varmefolien med termostaten du planlegger å bruke. Varmecomfort tilbyr et bredt utvalg av smarte og intuitive termostater, blant annet Comforttemp 880 med stor OLED-skjerm som gir deg smart kontroll over temperaturstyringen.
  • Kvalitet og garanti: Velg varmefolie fra pålitelige produsenter med god kvalitetskontroll og lang garantiperiode. Varmecomfort er Europas største leverandør av varmefolie og kan derfor tilby Flexwatt varmefolie med ekstrem-garanti på hele 25 år. Dette gir ekstra trygghet og sikkerhet, og med vårt engasjement for kvalitet og bærekraft, kan du være trygg på at vi hjelper deg med å velge et pålitelig produkt.

Siste artikler

Måk mindre neste vinter

Nå når snøen begynner å smelte og innkjørselen endelig dukker frem fra snø og is kan vi snart ta farvel med snøskuffene.